Stora drömmar om ett litet hus

Standard

Vi har sett ett litet hus på en försäljningsajt. Ett litet hus som ligger där som vi skulle kunna tänka oss att ha ett fritidshus. Ett hus som inte ser alltför förfallet ut. Ett hus som dessutom inte kostar så mycket pengar så vi inte skulle kunna skrapa ihop summan av våra sparpengar.

Och nu ligger det där och pockar i bakhuvudet. Tänk att ha ett sommarhus att fly till. Fly till när stadens kaos blivit för mycket och kroppen skriker efter skog och tysta sjöar. Tänk att kunna springa ner till sjön, att kunna plantera träd som ger frukt, att ha något som bara var ens egen tillflyktsort.

Samtidigt sitter det en vettighets-gubbe bredvid drömmarna och envist frågar; Men vill ni verkligen lägga alla era sparpengar på detta? Kommer ni verkligen ha råd att rusta upp det sen? Kommer ni vilja tillbringa så mycket tid där så det är värt det? Vill ni verkligen sitta i en skog och uggla på somrarna? Vad vet ni om att snickra, om att sköta ett gammalt hus? Vad vet ni om att slita och ta i och fortsätta trots att en inte vill mer och är trött? För visst kommer ni att bli trötta?

Och jag lyssnar på den lilla gubben, det gör jag. Men samtidigt kan jag inte låta bli att drömma om sena kvällar med stearinljus och mygg, om tystnaden som omgärdar stugan, om de gamla bänkarna som syns på bilden och som vi skulle kunna göra så mycket roligt med. Jag drömmer om att återvända dit på somrarna men ändå kunna låta huset vila på vintern. Jag drömmer storslagna drömmar och får fjärilar i magen av ett litet litet hus.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s