Andra saker som gör en trött

Standard

Ja inte nog med att mediciner och depressioner knockar en så en måste sova minst tio timmar om dygnet, dessutom så återupptäckte jag idag det faktum att det finns jubelidioter där ute – och vad gör en inte mer trött?

Inte som att jag inte visste det, men en kan ju liksom inte gå runt och tänka på alla puckon i världen för då blir en ju helt deprimerad(igen haha). Men denna gång blev jag extra besviken eftersom jag trodde att människorna i fråga var pålästa(säger sig vara feminister och publicerar massa coola grejer om den patriarkala strukturen). Men så mitt i flödet dök det helt plötsligt upp en skum grej om transpersoner och cis-begreppet. Först trodde jag inte mina ögon, men sen förstod jag att dessa människor fortfarande använde sig av en förlegad version av radikalfeminism där de hävdar att transpersoner underminerar deras kamp. Jag blev så himla arg!!! Och nu har jag inte kunnat släppa det. Har också därför gett mig in i en facebook-chatt-diskussion som ändå inte kommer leda någon vart(gör såna diskussioner någonsin det?) men jag kunde inte låta bli.

För mig är det så självklart att alla former av förtryck hänger ihop, och vi kommer aldrig kunna bekämpa det ena om vi inte också bekämpar det andra. Dessutom finns det ett begrepp som heter ”Sparka uppåt, inte nedåt” som jag alltid håller mig. Att dessa coola feminister inte har koll på detta gjorde mig besviken in i själen. Ok att dumma människor(rasister, antifeminister etc) kan vara dumma men, att smarta personer(feminister) är dumma gör liksom dubbelt så ont.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s